2.3. Резервации и плащане

Условия за записване за круиз

Записване за круиз може да се извърши по всяко време преди началната дата на пътуването, при наличие на свободни места, чрез предоставяне на необходимите лични данни за всички пътници: имена НА ЛАТИНИЦА, съгласно изписването им в международния паспорт, които пасажерите ще представят при чекирането за качване на борда на кораба; ЕГН или рождени дати; адрес за кореспонденция; телефон за контакт. В резултат от заявката потребителят получава временната резервация-потвърждение, която се преобразува в постоянна при сключване на договор между потребителите и круизната компания и получаване на валидно плащане на депозит или на пълната дължима сума за круиз.

ВАЖНО! Корекции на имена в потвърдени резервации НЕ винаги са възможни и доколкото такива се разрешават от круизната компания, те се извършват срещу заплащане на допълнителни такси в размери, определени от доставчика.

Срокове за плащане

Размерът на депозита и сроковете за плащания се уточняват от БоянаІМГ при всяка индивидуална резервация. За валидно плащане се счита това, което е постъпило в банковата сметка или в касата на Бояна МГ най-късно до упоменатите в потвърждението на временната резервация срокове. Неспазването на сроковете за плащане на депозита и окончателния баланс води до автоматично анулиране на временната резервация без последствия, както за круизната компания, така и за туристическия агент.

Посочените условия подлежат на промяна от страна на круизната компания по всяко време, без предизвестие.

С какви документи се осъществява пътуването?

Всеки пасажер трябва да разполага с международен паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на приключване на круиза. За деца под 18 години, които не са придружени и от двамата си родители, се представя освен международен паспорт също и нотариално заверена декларация от отсъстващия родител/настойник, че е съгласен детето да пътува с другия родител/настойник. При несъответствие между фамилното име на детето и фамилните имена на родителите, които го придружават, родителите трябва да си осигурят документ удостоверяващ родствената им връзка с детето (като например преведен на английски и заверен акт за раждане или друг документ).

За настаняване на борда на кораба пасажерите представят ЕЛЕКТРОНЕН билет за круиз.

Всички пасажери трябва да си осигурят застраховка, покриваща медицински разходи в чужбина, включително и репатриране.


ПРОМОЦИИ от Бояна-МГ

Защо круиз?

На круиз можете да опитате всичко!

От дегустации на вино до скално катерене, от пълна почивка и глезене със СПА процедури до запомнящи се купони в малките часове на сутринта.
По време на круизно пътуване всеки може да намери своето лице и изпълни поне по няколко свои желания...
Какво по-хубаво от това, докато се отдавате изцяло на безкрайните удобства, забавления и услуги във вашия огромен "курорт", всяка сутрин да бъдете изненадвани с нов град, нови хора и приключения!
Спрете да си мечтаете, изживейте го!

Цитати за круизите, почивките, корабите и хората

  • "Установил съм, че няма по-сигурен начин да откриеш дали харесваш хората или ги мразиш от това да пътуваш с тях" - Марк Твен
  • "Колко прекрасно е да не правиш нищо и да се отдадеш на почивка след това." - испанска поговорка
  • "It's not about the ship but the friendships" Sue Denning, Century CD Nov. 2010, Constellation CD January 2011.