1. Кога е най-доброто време за круиз

Може би това е един от най-често задаваните въпроси и да се търси еднозначен отговор е трудно. Някои шеговито отбелязват "Най-доброто време за круиз е когато слънцето грее". С внедряването на супер модерни круизни кораби от ново поколение, огромното разнообразие от забавления, допълнителни услуги и тематични круизи, както и мобилността на хората са основна причина все по-трудно да се определи кой е най-добрия период за предприемане на круизно пътешествие.

И все пак за да решите кога да вкусите от удоволствието да почивате на круиз от най-голямо значение е коя част на света ще изберете. От друга страна за всеки регион условно бихме могли да отделим 3 основни сезона - висок (когато времето е най-благоприятно), среден (непосредствено преди и след високия сезон, когато времето е хубаво и цените на круизните пътувание са по-атрактивни) и нисък сезон (с най-добри, атрактивни цени).

Нека да се опитаме да откроим най-хубавия период за пътуване за отделните дестинации:

1. Източно и Западно Средиземноморие
2. Южно Средиземноморие (Малта, Тунис, Египет, Канарски острови)
3. Северна Европа (Балтийско море и норвежките фиорди)
4. Карибски регион
5. Мексиканска ривиера
6. Хаваи
7. Аляска
8. Бермуди
9. Канада
10. Индийски океан


ПРОМОЦИИ от Бояна-МГ

Защо круиз?

На круиз можете да опитате всичко!

От дегустации на вино до скално катерене, от пълна почивка и глезене със СПА процедури до запомнящи се купони в малките часове на сутринта.
По време на круизно пътуване всеки може да намери своето лице и изпълни поне по няколко свои желания...
Какво по-хубаво от това, докато се отдавате изцяло на безкрайните удобства, забавления и услуги във вашия огромен "курорт", всяка сутрин да бъдете изненадвани с нов град, нови хора и приключения!
Спрете да си мечтаете, изживейте го!

Цитати за круизите, почивките, корабите и хората

  • "Установил съм, че няма по-сигурен начин да откриеш дали харесваш хората или ги мразиш от това да пътуваш с тях" - Марк Твен
  • "Колко прекрасно е да не правиш нищо и да се отдадеш на почивка след това." - испанска поговорка
  • "It's not about the ship but the friendships" Sue Denning, Century CD Nov. 2010, Constellation CD January 2011.