Ветроходна яхта на Гръцките Северни Споради

Ветроходна яхта на Гръцките Северни Споради, Северни Споради

Ветроходна яхта на Гръцките Северни Споради (островите Скопелос и Скиатос)

5 дни / 4 нощувки

Програма от май до септември 2011

Предлагаме Ви една незабравима обиколка с яхта по море на островите Скиато и Скопело, двата най-посещавани острова от Северните Споради на Егейско море. По време на екскурзията ще имате възможността да се запознаете с историята, митологията културата на островите и техните жители. Програмата предлага многобройни гмуркания от яхтата, следвани от предястия с узо, посещения на исторически забележителности, манастири и музеи във вътрешността на островите. Яхтата е модел Bavaria 44 -  разполага с 3 двойни кабини, хол с кухня и 2 бани с 2 тоалетни. Екипажа говори български език.

Програма

1-ви ден

Пристигане от България. /Предлагаме възможност и за организиран транспорт до Платаня./

19:00 Настаняване и подреждане на багажа в кабините и запознанство с екипажа.

20:00 Отплаване за остров Скиатос. Ще хфърлим котва на Кукунариес- най-популярния плаж от Северните Спорадски Острови. Там можете да се гмурнете от яхтата за една вечерна баня. След това под светлината на свещи ще се насладите на нежните звуци от известнни гръцки и чуждестранни песни съпроводени от гръцко мезе с узо, отпочивайки си в прегръдката на тихата лунна нощ .

2-ри ден

8:00-10:00-Закуска на борда.

10:00- Отплаване за Скопелос.

12:00 - (Първо предложение) Пристигане в Агнондас---залив на южния бряг на Скопелос с кристална вода и високи зелени борове. Заливът разполага с организиран плаж, където можете да плувате,а след това да обядвате в крайбрежните таверни , известенни с прясната риба и отличното обслужване.

(Второ предложение) Пристигане в Панормос. Невероятно красив и живописен залив с борови дървета докосващи сините води и безбройни яхти, закотвени за гмуркане и релаксация. Тук ще се задоволите на гмуркания от яхтата и разходки с надуваема лодка. Също така можете да си подготвите вкусен обяд по Ваш избор в напълно оборудваната кухня на яхтата.

16:00-Отплаване за столицата на Скопелос. След близо два часа ще влезем в главното пристанище на Скопелос-- Хора. От стари времена носи името "Кралицата на Егейско море" и не случайно.

19:00-Посещение на крепоста в града и присъствие на Гръцка вечер в таверната там.Ще започнем с пешоходна разходка по живописните улички в старата част на острова с многобройните бяло-сини къщички и безбройните църквички.Ще се изкачим в таверната на крепоста,където ще опитате местните ястия и вина,слушайки гръцки песни/ребетика/ на живо и наслаждавайки се на гледката от високо върху целия град,морето и околните острови.

3-ти ден

8:00-10:00-Закуска на борда.

10:00 На кафе в "Чинара"- традиционно кафе с изглед към пристанището, известено с ръчно подготвената на място Скопелска баница със сирене и вареното в пясък гръцко кафе. Всички заедно, пиейки кафе под сянката на огромния чинар ще се подготвим за запознанство с вътрешността на острова.

11:00-Отпътуване за "Свети Янни. Това митологично параклисче е разположено в северната част на острова, построено върху висока скала в морето. Мястото е известно в световен мащаб от филма "Мама миа", който е сниман там. Изкачвайки се по 105-те му стъпала , ще бъдете възнаградени от магическата гледка,която ще се одкрие пред вас. Слизайки ще имате възможността да се потопите в прохладните зелени води на малкия, но прекрасен плаж.

15:00 Връщане на яхтата за обяд и почивка.

18:00-Отпътуване от Хора в посока Клима. Малко пристанище на южния бряг на Скопелос, много приятено и живописно.Точно до него има плаж,а насреща традиционно селище. Таверните от които гъмжи бреговата улица са известенни с прясната им риба, вкусната храна, отличното обслужване и ниските за сезона цени.

4-ти ден

8:00-10:00-Закуска на борда.

10:00-Отплаване за Скиатос.

12:00 Пристигане на остров Чугриа срещу остров Скиатос за гмуркане в кристално сините води на плажа. Достъпът там е възможен само с яхта. На обяд ще опитате приготвените от нас спагети "Ненаситнят моряк".

16:00-Отплаване за столицата на Скиатос.

17:00 Влизане в най-известното пристанище на Северните Споради . Тук присъствието на екскурзовод е ненужно, този живописен град говори сам за себе си. Тази нощ е ваша. Можете на спокойствие да се разходите по оживената улица на пристанището разглеждайки многобройните туристически яхти, художниците по тротоара и невероятното разнообразие от кафета, ресторанти и таверни. Живописните калдъръмени улички са ваши, препълнени с хора, музика, вкусно месо на скара и всички видове търговски магазини. Едно питие в бар на плажа под меката светлина на свещи и упойващия глас на вълните ще ви достави незаменимо спокойствие. За тези от вас, които обичат силната музика и развлеченита до късно вечер, след 12 могат да посетят нощните дискотеки,които предлагат забавление и напитки до сутринта.

5-ти ден

8:00-10:00 Закуска на борда, ако успеете да се събудите.

10:00-Отплаване за "Кукунариес.Познатия ви вече плаж заслужава да бъде посетен и през деня. Освен че е признат като един от най-красивите в Егейското море,разполага и със всички видове водни спортове. Също така можете да отидете на разходка в гората и езерото,които се намират точно зад него.

18:00-Отплаване за Платаниас.

19:00 -Желаем ви приатен и лек път за България


Цената на екскурзията: 595 лева на човек

Забележки:

Цената е валидна при група от 6 човека!
Дете до 6 години спи в едно легло с родителите си.

Цената включва:

 • 4 нощувки със закуска в яхтата
 • ползване на банята, която разполага с топла вода постоянно
 • ползване на фурната, газови котлони, хладилник и кухненски прибори.
 • междинни закуски с узо
 • такса за престой в пристанище
 • такса за ток и вода за деня
 • гориво за яхтата
 • застраховка на яхтата
 • наем на яхтата
 • дипломиран скипер
 • преводач
 • разходка с бус
 • почистване на яхтата

Цената не включва:

 • обяд и вечеря
 • алкохолни и безалкохолни напитки
 • посещение на таверни, барове и др. Подобни
 • превоз от и до яхтата

Информация за яхтата

Яхтата e част от новата серия Vision, модел 44 на немския концерн BAVARIA - Yachtbau. Тя разполага с три двойни каюти, което й позволява да Ви предостави повече простор и удобство при нейното използване. Салонът е изключително широк, с класически ъглов диван, система за домашно кино и множество прозорци, осигуряващи приятно естествено проветрение и осветление. За добрата циркулация на въздуха се грижат неръждаеми вентилатори, които се захранват със слънчева енергия.  Кухнята разполага с два големи хладилника, печка с два газови котлона, барбекю и всичко необходимо да приготвите незабравима вечеря.

Технически характеристики :

 •     Произведена: 2008
 •     Дължина на корпуса: 13,70 м
 •     Ширина: 4,39 м
 •     Газене: 1,80 м
 •     Брой кабини: 3+Салон
 •     Макс. пасажери: 10
 •     Спални места: 6
 •     Капацитет гориво: 210 л
 •     Капацитет прясна вода: 460 л
 •     Двигател (тип): Volvo D2-55, дизел

Кораби


ПРОМОЦИИ от Бояна-МГ

Защо круиз?

На круиз можете да опитате всичко!

От дегустации на вино до скално катерене, от пълна почивка и глезене със СПА процедури до запомнящи се купони в малките часове на сутринта.
По време на круизно пътуване всеки може да намери своето лице и изпълни поне по няколко свои желания...
Какво по-хубаво от това, докато се отдавате изцяло на безкрайните удобства, забавления и услуги във вашия огромен "курорт", всяка сутрин да бъдете изненадвани с нов град, нови хора и приключения!
Спрете да си мечтаете, изживейте го!

Цитати за круизите, почивките, корабите и хората

 • "Установил съм, че няма по-сигурен начин да откриеш дали харесваш хората или ги мразиш от това да пътуваш с тях" - Марк Твен
 • "Колко прекрасно е да не правиш нищо и да се отдадеш на почивка след това." - испанска поговорка
 • "It's not about the ship but the friendships" Sue Denning, Century CD Nov. 2010, Constellation CD January 2011.